









鮨さきがけ
Sushi Sakigake
日本初!キッチンカーで味わう本格鮨
Japan’s First! Authentic Sushi Served from a Food Truck
店舗情報
Shop Details
店名 / Shop Name
鮨さきがけ/Sushi Sakigake
場所 / Venue
京都駅 駅前広場フードエリア / Kyoto Station Front Plaza Food Area
営業日・営業時間
10/21〜10/29,10/31〜11/3 10:00〜19:00(10/21は13:00〜)
※10/14~20,10/30は出店しません
※Closed on October 14–20 and October 30
(October 21: From 1:00 p.m.)
キッチンカー「鮨さきがけ」は、オーナーの名前に由来しており、その名の通り、すし業界やキッチンカー業界の「さきがけ」的存在になりたいという想いが込められています。
江戸時代に路上の屋台から始まった江戸前ずしを、現代の形で再現したいという想いからキッチンカーをスタートさせ、こだわりの詰まった赤酢を使った赤シャリ、厳選された新鮮なネタ、そしてオーナーの実家である伊豆半島の山奥で栽培された本わさびを直送で仕入れ、新鮮で上質なわさびを惜しみなく使い本格的な鮨屋の味を提供いたします。
The food truck “Sushi Sakigake” is named after its owner, reflecting the desire to become a true pioneer—a “sakigake”—in both the sushi and food truck industries.
Inspired by the origins of Edo-style sushi, which began as street stalls during the Edo period, the owner launched this food truck to recreate that tradition in a modern form. Using carefully selected ingredients, the truck serves authentic sushi made with red vinegar-seasoned rice (aka-shari), fresh and premium toppings, and genuine wasabi sourced directly from the owner’s family farm deep in the mountains of the Izu Peninsula. Every detail is crafted to deliver the refined taste of a true sushi restaurant.